Ben jij als planeconoom de financiële vertaler van de verduurzaming?

De wereld verandert, sneller en sneller. Bestaande economische modellen zijn niet altijd meer houdbaar. De rol van de planeconoom verandert daarmee. Niet meer alleen het produceren van verkoopbare grond, maar ook verduurzaming vraagt aandacht. En daarmee is de planeconoom verantwoordelijk voor de snelheid van de verduurzaming.

Verduurzaming gaat traag

Al decennialang weten we dat de mensheid, jij en ik, de wereld aan het uitbuiten en opwarmen zijn. En dat we plannen moeten maken om dit tegen te gaan. Maar waarom gaat dit zo traag? We hebben de afgelopen decennia niet echt veel stappen gezet. De beschuldigende vinger gaat al snel uit naar de economen. En die wijzen, volgens velen, weer naar de markt en de marktwerking. En grotendeels is dat natuurlijk ook zo.

Aandacht voor sociale processen

De meeste economen zijn overtuigd van de marktwerking en is de economische wetenschap het bestuderen van marktprocessen. Echter, we zien steeds meer andere processen op het pad van de planeconoom komen, maar het is ook van maatschappelijk belang om rekening te houden met sociale processen, waar steeds meer aandacht is voor verduurzaming op vele fronten.

Stille revolutie

Die verandering van denken is onomkeerbaar. En kan nu nog flink schuren, maar bij elke transitie hoort ook chaos en weerstand. En uiteindelijk ook vooruitgang voor People, Planet en Profit. En omdat de planeconoom juist is van profit maar ook van “bodem, water en lucht”  speelt hij of zij een belangrijke rol in de verduurzaming.

Verander jij mee of schuurt het nog? Hoe dan ook: ontsnappen is niet meer mogelijk. Pak je kans tijdens de Opleiding Planeconomie & Vastgoed en leer hoe je jouw rol als gesprekspartner kan pakken in het debat en het vaststellen van beleid rondom de verduurzaming. Zo ben je als planeconoom voorbereid op de toekomst!

Meer informatie